OCR Output

Szerző: Fekete Antonio

Közel 2 éve fényképezek ételeket, és hogy miért, milyen
indíttatásból? Egyszerűen azért, mert szerettem volna
megörökíteni, dokumentálni azt a fajta szemléletet
a gasztronómiában, amit a szakmaiságommal,
látásmódommal és szépérzékemmel képviselek.

látásmódomra, — a logikámra, ízlésemre, szépérzékemre
támaszkodva kezdtem el autodidakta módon ételeket

fényképezni. tk

se =.
=
tds
eee ee
4
Mivel elsősorban szakács vagyok, így mas szemszögből 7
tekintek a fényképezésre szánt ételre - mint mondjuk egy ,
hivatásában elsősorban fotós szakember. ti, ki
Ys:

Az alapanyagok, az ételek textúráival, színeivel, azok
változásaival, elkészítésével, előnyös szögeivel-pozícióival napi
kapcsolatban vagyok a szakmambo! addddan melyet
előnyként használok fel a fényképezés során.

Az esetek többségében a food stylist szerepét is magamra
vállalom, ilyenkor figyelembe veszem az ételek-alkotóelemek
formáit, színeit, szerkezeti felépítését, a tálaló eszközök
funkcionalíitását, a hely adta igényeket, ezután megtervezem a
hozzáillő fényeket és a teret, majd a lehető legelőnyösebb
szögből lefényképezem.

Bár még az út elején tartok igyekszem mielőbb egy mérvadó
személye lenni a magyarországi " gasztrofotózásnak"
Képeimet a DESIGNFOOD.HU facebook\oldalon tekinthet
meg, bővebb-teljesebb minőségben pedig a hamarosan
elkészülő honlapomon.

OWES

Óriási köszönet Peti Péternek és a TRIPONT Kft.-nek, hogy a
Makréla makrofotok elkészitéséhez a PhaseOne 1Q280
középformátumú = kamerarendszert és a _ Profoto
professzionalis studiotechnikai eszk6z6ket hasznalhattam.

PhaseOne 91